Борови връхчета се използват за кожни заболявания

Смесват се 25 грама борови връхчета, 25 грама листа от орех, 25 грама цвят от жълт равнец, 25 грама плод от хвойна, 25 грама стръкове от лазаркиня, 25 грама листа от ягода, 25 грама листа от къпина, 25 грама цвят от трънка, 40 грама стръкове от звъника, 40 грама листа от живовлек, 40 грама листа от коприва, 50 грама корени от иглика, 100 грама стръкове от камшик, 100 грама стръкове от седефче. Прилага се при алергични кожни прояви от различен произход-хранителни, медикаментозни и др. Три супени лъжици смес се заливат с 750 куб. см вряща вода. Чаят се вари 3 минути, оставя се да изстине и се изпива 3 пъти на ден.

Смесват се 20 грама стръкове от мащерка, 20 грама стръкове от риган, 30 грама плод от хвойна, 10 грама листа от мента, 10 грама корени от дилянка, 20 грама листа от орех, 30 грама цвят от лайка, 30 грама цвят от лавандула, 20 грама стръкове от босилек, 10 грама стръкове от полски хвощ. Прилага се при нервна възбуда, невродермити, рахит. Пет супени лъжици вода се запарват в 500 куб. см вряща вода. Запарката се поставя във ваната за баня.

Вземат се 20 грама листа от коприва, 20 грама цвят от невен, 20 грама стръкове от бутрак, 40 грама стръкове от трицветна теменуга, 20 грама стръкове от великденче, 20 грама стръкове от полски хвощ, 20 грама листа от орех. Прилага се при кожни заболявания и екземи. Четири супени лъжици се накисват в 1 литър вода. Чаят се вари 5 минути, прецежда се и се пие по половин чаша 3-4 пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *