ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Малините предпазват от рак!

Консумацията на малини и малинови продукти е невероятно полезна – този плод прави организма по-устойчив към заболяване от рак.

112Антиканцерогенното действие на малините е научно доказано, уверяват американски изследователи. В САЩ са проведени експерименти с животни, чрез които трябвало да се провери ефектът от консумацията на малини. Предварителната хипотеза съдържала твърдението, че малините съдържат особено вещество. Именно това вещество има потискащ ефект върху растежа на ракови клетки, разкриват от medikforum.ru. Експериментите са показали как малиновият екстракт елиминира раковите клетки от злокачествени образувания в чревния тракт. При някои от опитните животни била постигната смъртност на 90% от раковите клетки.

Науката отдавна е наясно с това, че малината е мощен антиоксидант. При описвания експеримент обаче е установено, че този приятен плод притежава и друга сила със специфична противоракова ориентация. Именно този компонент от малиновия екстракт направил възможно лечението на злокачествените заболявания по време на експеримента.
Сега все още е трудно да се определи какъв точно е този компонент. Учените смятат, че може би дори става дума за съчетание от компоненти. Проучените досега малинови антиоксиданти като индивидуално въздействие не са в състояние да постигнат подобен терапевтичен ефект самостоятелно.

Споменатото изследване е установило и това, че с рака могат да се борят всички малинови сортове. Досега се смяташе, че сред горските плодове най-силно противораково въздействие има черната боровинка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *