Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чесън за здрав и свеж мозък

Чесънът предпазва мозъка от вредните условия на заобикалящия го околен свят

Чесънът е ключът към здрав и свеж мозък.

Едно от веществата, съдържащи се в чесъна забавя процеса на стареене на мозъка и го предпазва.
Освен това екип учени от университета в Мисури твърдят, че това вещество дори е в състояние да намали риска от развитие на болести като Паркинсон и Алцхаймер.

Чесънът предпазва мозъка от вредните условия на заобикалящия го околен свят
Чесънът предпазва мозъка от вредните условия на заобикалящия го околен свят

Неслучайно чесънът е един от най-консумираните продукти в световен мащаб и е определен като „суперхрана”. Освен всичко друго той е мощен източник на антиоксиданти и съединения с противовъзпалително действие.
Проф. Зезонг Гу, който е автор на изследването посочва, че с екипа са наблюдавали как хранителните вещества, които се съдържат в чесъна реагират на стрес, предизвикан от околната среда.
Тютюнопушенето, процесът на стареене, черепно-мозъчните травми, замърсяването на околната среда и злоупотребата с алкохол също предизвикват стрес за организма.

Микроглиалните клетки предпазват мозъка от увреждания, но пък при наличието на възпалителен процес броят им нараства застрашително и се отделя опасното вещество азотен оксид.
Излишъкът на това вещество може да доведе до сериозни увреждания за мозъка и да предизвика невродегенеративни заболявания като Алцхаймер или Паркинсон.
Производното на въглехидратите на чесъна вещество FruArg способства за производството на полезни за мозъка антиоксиданти.
Изследователите планират занапред да установят дали това вещество е в състояние да се пребори с диабета и сърдечносъдовите заболявания, пише vesti.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *