ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С помощта на какао можете да бъдете здрави и елегантни

Не случайно в чужбина през последните години горещо препоръчват да се използва какао в ежедневието. То е невероятно полезно, а в същото време се грижи за елегантната фигура

От много време какао не е просто съставка в шоколада или за пиене под формата на топъл или горещ шоколад, за оцветяване на бисквити и сладкиши.

Пиенето на какао, което сте сварили сами и сте подсладили с малко домашен мед, кафява захар или със стевия, ако не можете да го приемате натурално, ще ви дари няколко допълнителни години живот.

За да се възползвате от полезното какао не трябва да го пиете с обилно количество мляко или сметана, а сварено само с вода.

Можете да си го приготвите по-концентрирано или по-слабо, това е въпрос на вкус, писаха в  senzacia.net.

kakao
Пийте какао, за да бъдете здрави

По принцип е добре да  пиете какао по няколко пъти дневно.

Ако сутрин не закусвате, вместо чаша с кафе, изпийте чаша гъсто какао.

То ще ви държи ситост известно време, както и ще ви даде енергия за деня.

Действието на топлото какао е различно от това на кафето или черния чай.

Алкалоидните напитки разширяват кръвоносните съдове, през които преминава по-голямо количество кръв и тази кръв оросява мозъка като по този начин ободрява мозъка. След няколко часа действието на кофеина спира и човек отново може да изпита умора.

Какаото дава сили и енергия на организма, като го подхранва трайно.  Така тялото става по-издържливо и по-силно, защото е по-добре подхранено.

Какао можете да пиете  около 10 и 15 часа. Преди лягане също можете да изпиете чаша какао, защото няма да се разсъните както ако сте пили кафе.

В полезното какао се съдържат много полезни витамини, минерали, растителни белтъци и полезни растителни мазнини.

Какаото понижава кръвното налягане, премахва високия холестерол, не позволява в кръвоносните съдове да се задържа плака, която пречи на кръвта да циркулира нормално.

Не на последно място какаото въздейства както и шоколада върху жлезите за отделяне на серотонин – хормонът на щастието, който не позволява човек да изпада в депресии и да губи своето позитивно настроение.

Какаото е полезно и за стомаха. Подпомага отделянето на стомашен сок, подобрява храносмилането и влияе положително на задстомашната жлеза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “С помощта на какао можете да бъдете здрави и елегантни

  1. Ива каза:

    Всичко написано за какаото е 100% вярно. Има едно НО обаче – касае се за истинското какао. Голяма част от какаото е „менте“ . Гледайте от къде купувате и се старайте да е истинско а не фалшиво.

    Какаото което сме свикнали да ядем често пъти няма нищо общо със вкуса на каковите зърна. Какаови зърна може да си закупите от магазините за здравословно хранене или на други места.

    На 10 кг живо тегло горе долу по едно какаожо зърно – аз съм 60 кг – изяждам между 6 и 8 на ден. Нито нерви, нито ядове, ….. изключително доволна съм от тях.

    Препоръчвам на всеки 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *