Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БРУФЕН / BRUFEN

Съдържа ибупрофен, метилпарахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, натриев бензоат, захароза, лимонена киселина монохидрат, глицерин, сорбитол, каолин, полисорбат 80, аромат на портокал, оцветител, агарова пудра, вода

Предназначение

brufБРУФЕН е нестероидно противовъзпалително средство. Неутрализира инфекции, понижава температурата, действа обезболяващо. БРУФЕН под формата на суспензия е подходящ вариант за овладяване на умерени болки, болестни състояния при ревматоиден артрит, артроза, болки при месечен цикъл. При деца под 12-годишна възраст се допуска прием на суспензията при простуда с висока температура и остра болка. Продуктът започва да действа след около половин час.

Как се приема

Пероралният прием на суспензията БРУФЕН следва да се консултира като дозировка и продължителност с лекар. Задължително е между всеки два приема да се осигури интервал от 4 до 6 часа. Може да се взема на гладно.

При ревматични болки и артрит се приемат по 20-35 мл три пъти дневно.

Обичайната доза при менструални болки е 20 мл три пъти дневно.

При болки от друг характер могат да се вземат до 20 мл 3-4 пъти дневно.

Ако пациентът е дете на възраст от 6 месеца до 12 години, дозата се изчислява от лекар в зависимост от възрастта и килограмите, както и от характера на здравословния проблем. Дозите се движат от 2.5 до 10 мл 3-4 пъти дневно през 6-часов интервал.

Възможни нежелани ефекти

Най-често страничните ефекти при терапия с БРУФЕН са главоболие, дискомфорт и парене в стомаха, болки в корема, газове, гадене и повръщане, диария или запек, загуба на апетит, черни изпражнения или кръв в изпражненията, повръщане на кръв. Възможно е потребителят да усеща постоянна умора, да получава кожни обриви.

По-рядко се проявяват смущения в съня и безсъние, затруднено дишане, пресъхване на устата, “пищене” в ушите, възпаление в стомашно-чревния тракт и вътрешни кръвоизливи, хепатит, отклонения в кръвните показатели, сърбеж и копривна треска.

Регистрирани са редки случаи на депресии, менингит, заболявания на черния дроб и панкреаса, задържане на течности, колит, болест на Крон.

Увеличената чувствителност към БРУФЕН може да причини сърдечни смущения и да повиши риска от инфаркт и/или инсулт.

Кога НЕ БИВА да се приема

БРУФЕН не се прилага при алергия към основния или някой от помощните компоненти.

Не е подходящ при тежки сърдечни заболявания – особено сърдечна недостатъчност, бъбречни и чернодробни увреждания.

Да не се използва през последния триместър от бременността. По принцип медикаментът не се прилага през цялата бременност, освен по изрична лекарска препоръка. Не приемайте БРУФЕН, докато кърмите.

Продуктът не е подходящ за деца под 6-месечна възраст.

БРУФЕН не се прилага при пациенти със стомашна язва или язва на 12-топръстника, колит, склонни към кръвоизливи.

Целесъобразността на лечението с БРУФЕН трябва да се прецени от лекар, ако пациентът е прекарал инфаркт или инсулт, има хипертония, диабет или висок холестерол.

Взаимодействие с други медикаменти

БРУФЕН влиза в лекарствени взаимодействия с широк кръг продукти, затова паралелният му прием с тях трябва внимателно да се прецени. Сред тях са противотуморни медикаменти, лекарства при депресии, хипертония, сърдечни заболявания, други обезболяващи, кортикостероиди, при инфекции, при гъбична зараза, диабет.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за разфасовка от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *