Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Физически упражнения при заболявания на сърцето

Аеробиката укрепва сърдечния ритъм. Ако се занимавате достатъчно интензивно, ще успеете да увеличите количеството кислород, което постъпва към сърцето. При редовни занимания кръвното налягане се нормализира. Същото се случва и със съдържанието на холестерола в състава на липопротеините с ниска плътност.

Изследванията сочат, че при мъже и жени, които 3 пъти седмично практикуват бягане, тръс, бързо ходене или каране на велосипед, съдържанието на химическите вещества-активизатори при разграждане на тромбите в кръвта се повишава доста.

Освен аеробика в програмата си можете да включите и упражнения за сила и гъвкавост. Силовите упражнения с гирички или други тежести или пък на тренажор водят до нарастване на мускулната маса. Тъй като мускулните усиля изгарят за час повече калории, отколкото мазнините доставят, силовите упражнения са по-ефикасни за намаляване на теглото от аеробиката. Разтеглянето на пружини ще ви помогне да запазите гъвкавостта си, което от своя страна намалява риска от пренапрежение на мускулите и ставите по време на тренировки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *