Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тайните на китайската медицина – венчелистчета и листа от хризантема

Традиционната китайска медицина използва в своята практика хризантемата при такива заболявания като мигрена и упорито главоболие

хризантема Сушените цветове от хризантема може да помогнат в случай на липса на апетит. Слаба отвара от цветове на хризантема са чудесен помощник при лечението на очни заболявания, както и за превенция на стомашно-чревни и сърдечно-съдови заболявания.

Поставянето в спалнята с букет от хризантеми ще гарантира добър сън през нощта.

Нарушения на нервната система могат да изчезнат след 10-минутна баня с хризантеми: половин чаша листенца + лимонова кора или етерично масло от лимон.

Болки в коленете и ставите може да се лекуват с мед, в който са наставени листа от цветовете на хризантемата, плюс вечелистчета.

Хипертониците да опитате този метод – венчелистчетата от хризантемата се накисват в олио за няколко дни, намазва се върху восъчна хартия и се закрепва с бинт върху пулса на китките. Това лечебно олио може да се приложи и при болки в ставите с артроза, остеохондроза, артрит, ревматизъм. Успокойте болката при главоболие или ползвайте при преумора същото това олио, като леко разтривате слепоочията с него.

Пресните листа на хризантемата се запарват като чай (1 чаена лъжичка + 1 чаша вряла вода). Този чай се използва за укрепване на имунната система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *