Народни методи, за да понижим кръвното налягане

Взема се момина сълза цялото растение. На една чаена чаша кипяща вода се слага една супена лъжица нарязана билка. Запарва се 30 минути и течността се прецежда. Приема се по-1-2 супени лъжици 3 пъти дневно 30 минути преди хранене при високо кръвно налягане, аритмия, сърдечни болки, сърдечна недостатъчност.

Взема се девесил коренищата с корените. На 500 мл червено вино се слагат 10 грама ситно нарязани коренища. Ври 10 минути на тих огън и се прецежда. Приема се по 50 мл 2-3 пъти дневно при високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, за подобряване на сърдечната дейност и укрепване на сърдечния мускул.

Вземат се стръкове или листа от дяволска уста. На една чаена чаша кипяща вода се слага една супена лъжица ситно нарязана билка. Запарва се 2 часа в плътно похлупен съд и течността се прецежда. Приема се по една супена лъжица 3-4 пъти дневно 1-2 часа преди хранене при високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, придружени от остра невроза и при безсъние като седитативно средство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *