Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народна медицина при гъбички по ноктите

Лекарственият пазар предлага цял куп медикаменти за лечение на гъбички по ноктите. Както всеки знае – това е доста упорит проблем.

гъбички по ноктитеНе пречи паралелно с медикамента да използвате и някое от народните средства, препоръчани от 100trav.com. Някои от тях дават положителни резултати и самостоятелно, но е необходимо постоянство и продължително следване на рецептите за да премахнете гъбички по ноктите.
Ето някои от тях:

  • Пригответе смес от счукан чесън и безсолно краве масло в съотношение 1:1. Мажете болния нокът всяка вечер и го увивайте в чиста марля. Това се повтаря до оздравяване и смяна на нокътя.
  • Разтворете супена лъжица морска сол в две чаши гореща вода – да може да се търпи, и потопете проблемната зона. Правете това сутрин и вечер, а преди лягане поставяйте върху пръста тампон, натопен в солената вода и изстискан. Правете ваните в продължение на 10 дни.
  • Смесете сок от слънчев домат и лук в съотношение 1:1, с тази течност намазвайте поразеното от гъбички място и го оставяйте да засъхне. След това измивайте с хладка вода.
  • Прясно кокоше яйце се залива с оцет – да го покрие изцяло. Съдът се оставя на тъмно и прохладно място, докато черупката омекне. Отстранява се яйчената ципа и се смесват жълтък, белтък и оцет. Добавя се една чаена лъжичка краве масло и всичко се разбива до хомогенна смес. Краката се накисват в топла вода, след като ноктите се размекнат се изтриват хубаво и проблемните места се намазват с яйчения мехлем. Обвиват се с целофан или стреч фолио и се оставят така за цялата нощ. Процедурата се повтаря до смяна на болните нокти.
  • Ябълковият оцет също е добро средство: необходимо е всяка вечер да се маже болният нокът, да се обува след засъхване памучен чорап за цялата нощ. Прави се редовно до излекуване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *