Водолечение при сенна треска

При сенна треска плискайте често лицето си със студена вода, а преди лягания правете студени обтривания на цялото тяло. Тази процедура укрепва защитните сили на организма. Може да употребявате само студена вода, но ако ви е трудно да го направите отведнъж, започнете с вода, която е със стайна температура или още по-топла като постепенно преминете към студена.

Намокрете в студена вода кърпа или кесия за баня, леко я изстискайте и започнете обтриване на цялото тяло. Кърпата трябва да се притиска плътно към кожата. Започнете процедурата от дясната ръка: отначало по външната страна на подмишницата, след това по вътрешната до дланта. Направете същото с лявата ръка. След това обтрийте шията, гърдите, корема и гърба. Прехвърлете се на краката. Започнете от горната част на ходилото на десния и продължавайте по външната страна до тазовата кост. След това вътрешната страна надолу до ходилото. Направете същото с левия крак. Завършете процедурата като облеете с вода стъпалата на двата крака. След процедурата не се изтривайте, а веднага се облечете върху мокрото тяло и направете няколко упражнения, за да се сгреете. Може и да си полегнете завити с топло одеало.

При лечение на копривна треска са полезни студените обливания и общите топли вани с добавка на пшенични трици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *