Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рефлексотерапия при болки в гръбначния стълб

Въздействието върху рефлексорната област на гръбначния стълб, разположена по вътрешните краища на стъпалата и китките на ръцете, е много ефикасно. То не само облекчава болките в гърба, но оказва благотворно влияние върху целия организъм. Работейки със стъпалата, започнете от петата и бавно движете палеца си към палеца на крака. Отначало палеца ще бъде на края на стъпалото, а останалите пръсти ще обхващат петата. Когато стигнете средата на стъпалото, прехвърлете работещата ръка отгоре на стъпалото. Задържайте по дълго време върху чувствителните точки. Не забрявайте, че трябва да обработите и двете стъпала. Рефлекторните области на гръбначния стълб са разположени на двата вътрешни края на китките, надлъжно на палеца. Ще ги намерите лесно, те са много достъпни за самомасаж. Започнете от китките и се движете нагоре.

Въздействието върху бедрото, коляното и крака помага при болки в гърба, при проблеми , свързани с бедрата, коленете и краката. Ако ви тормозят болки в коленете рефлекторната зона ще е много податлива. С палеца и показалеца направете масаж на цялата област на стъпалото. Не по-слаб ефект има и масажът на ръцете. Придържайте обработваната китка с другата ръка и с нейния показалец минете по рефлекторната зона.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *