Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ликвидирайте лошия холестерол с царевично олио

Доказано е от учените, че царевичното олио сваля холестерола с почти 11%

zarevichno-olio Царевичното олио снижава общия и лошия холестерол (HDL) и пази сърцето по-добре дори от зехтина, установи изследване в САЩ. То е публикувано в Journal of Clinical Lipidology през февруари. В него здрави мъже и жени получавали с храната по 4 с.л. олио от царевица дневно.

Лошият холестерол в кръвта им спаднал с 10,9%, а общият – с 8,2%. По тези показатели царевичното олио бие студено пресования зехтин. Той сваля лошия холестерол с до 3,5%, а общия – с 1,8%. Според водещия изследването д-р Кевин Маки това действие на олиото се дължи на способността на растителните стероли да блокират холестерола в кръвта.

В царевичното олио има 4 пъти повече стероли, отколкото в зехтина и с 40% повече, отколкото в олиото от рапица.

Царевичното олио се извлича от зародиша на царевица и основната му употреба е за готвене. То също така е ключова съставка в маргарина и други преработени храни. За разлика от повечето зърнени култури, царевицата има най-малко калории. Царевицата е пълна с флавоноиди и лутеин, които заедно помагат за поддържането на здрави лигавиците, кожата и зрението. Царевицата е също богат източник на витамин А, тиамин и витамин В6.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *