Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Маслините церят глаукома

Маслините предпазват от усложненията на глаукомата и защитават от развитието на макулна дегенерация

Вярвате или не, оказва се, че маслините церят глаукома.

До неотдавна се смяташе, че глаукомата е чисто очно заболяване, което протича с намаление на зрението в резултат на увреждане на очния нерв от високо очно налягане.
Това заболяване се среща основно при хора над 60-годишна възраст. Макар при младите хора глаукомата да се среща по-рядко, те все пак не са застраховани от нея.
Коварното заболяване води до необратимо увреждане на зрението, а в някои случаи и до пълно ослепяване.
Най-съвременните схващания не разглеждат глаукомата като изолирано заболяване, а като група от невро-дегенеративни болести, които увреждат зрителния нерв и създават характерни промени в зрителното поле на човека.

Маслините предпазват от усложненията на глаукомата и защитават от развитието на макулна дегенерация
Маслините предпазват от усложненията на глаукомата и защитават от развитието на макулна дегенерация

Зехтинът е всеизвестен с множеството си ползи за здравето.
Маслините пък съдържат големи количества мононенаситени мастни киселини като олеиновата киселина например, която понижава нивата на холестерола, кръвното налягане и риска от поява на сърдечносъдови заболявания.
Това се случва благодарение на свойството й да предотвратява окисляването на лошия холестерол (LDL холестерол) по артериалните стени – една от основните причини, поради която се стига до сърдечен удар.

Съдържащите се в маслините омега-3 мастни киселини пък защитават очите от развиването на макулната дегенерация и ги предпазват от т.нар. синдром на сухото око.
Именно маслините са хранителният продукт, който спомага за оттичането на вътреочната течност и по този начин води до намаляване на риска от повишено вътреочно налягане.
Нощното зрение се подобрява от витамин А, който се съдържа в маслините. Освен това той предотвратява появата на катаракта.
Полезните свойства на маслините далеч не се изчерпват дотук, те са невероятен източник на диетични фибри.
Една чаша маслини осигурява на организма ни почти 20% от препоръчителния дневен прием на фибри.

Фибрите са тези, които подобряват многократно функциите на храносмилателната система и регулират процеса на дефекация. Маслините са особено полезни и за поддържане на здравословно тегло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *