ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Невероятно, но факт! Бобът ни помага да се избавим от анемия

Бобовите култури са богати на желязо и фибри

Колкото и невероятно да ви се струва се оказва, че бобът е храната, която може да ни помогне да се избавим от анемия.

Разбира се за мнозина консумацията на боб е неприятна заради образуването на газове в червата. Поради тази причина много хора го избягват и дори зачеркват с лека ръка полезните му свойства.
Специалисти препоръчват да консумираме поне три чаши боб седмично, за да успеем да се избавим от анемията.
Колкото по-голямо количество боб приемаме, толкоз по-малко проблеми ще изпитваме със стомаха си, уверяват експерти.

Бобовите култури са богати на желязо и фибри
Бобовите култури са богати на желязо и фибри

Бобовите култури са изключително богати на фибри, което създава усещане за ситост при консумацията на малки количества.
Препоръките на специалисти по здравословно хранене са представителките на нежния пол да приемат по около 25 грама фибри на ден. Вместо това обаче, те приемат едва половината от необходимото количество – между 12 и 14 грама на ден.
Имайте предвид, че само половин чаша от това вълшебно вариво, би могла да покрие приблизително половината от дневните нужди от фибри. Половин чаена чаша боб съдържа 10 грама фибри, които са така необходими за правилното функциониране на храносмилателната система.

Най-добрата новина в случая е, че фибрите, съдържащи се в бобовите култури не могат да се разградят при топлинна обработка, което означава, че готвенето няма да им нанесе особени вреди.
Фибрите се съдържат както в бобовите шушулки, така и в месестата му част.
До анемия се стига заради дефицит на желязо в човешкия организъм. За да си набавите необходимото количество желязо, е добре да консумирате по-често бобови култури.
За да бъде усвоено по-лесно желязото от организма ви, би било добре да приемате бобовите култури с храни, които са с богато съдържание на витамин С, като например чушки или домати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *