Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са на най-полезните храни през пролетта?

Най-полезната храна през този сезон е зелето

Повечето от нас са затруднени в определянето на най-полезните храни, особено през пролетния сезон.

Ние ще ви помогнем в избора като ви запознаем с препоръките на специалисти в областта на храненето.
Те препоръчват особено горещо присъствието на няколко храни на трапезата ни през пролетта. Препоръчаните храни не са дефицитни и в никакъв случай няма да доведат до изтъняване портфейла ви.

Шампионът сред най-полезните храни през пролетния сезон е зелето.
То е незаменим източник на аскорминова киселина.

Най-полезната храна през този сезон е зелето
Най-полезната храна през този сезон е зелето

При все, че през зимата зелето губи почти една трета от съдържанието на така полезния витамин С, само 100 гр. от този зеленчук са в състояние да осигурят дневната потребност от този витамин.
Ако все още не сте изяли киселото зеле от зимата, не се притеснявайте да продължите да го ползвате и през пролетта, тъй като витамин С в него се запазва изцяло.

На второ място сред топхраните през пролетта се нареждат лимоните, които също са доста щедър източник на витамин С.
Богатата на пектин вътрешност на лимона оказва благотворно влияние на сърдечносъдовата система. Лимонената кора пък поддържа идеално тонуса на тънките капиляри.

Сред топ три на най-полезните храни през пролетния сезон се нарежда и грахът. Той е изключително полезен заради богатото си съдържание на азот. Освен това грахът не губи полезните си качества при консервиране.

Разбира се не бива да пренебрегваме марулите, както и останалите видове листни салати, които са изключително богати на аскорбинова киселина, мощният антиоксидант – вит. Е и витамини от групата В.
Киселецът също е сред признатите помощници на организма за борба с пролетната авитаминоза.
Не по-малко полезни за човешкия организъм през пролетта са доматите и репичките заради специфичните компоненти, съдържащи с в тях, които защитават организма ни от инфекции и възпаления.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *