ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Прясното мляко причинява преждевременна смърт

Заменете прясното мляко с кисело-млечни продукти

Оказва се, че прясното мляко може да бъде много по-вредно, отколкото полезно.

В миналото голяма част от родителите водеха децата си на село през лятната ваканция, за да имат възможност да пият прясно издоено мляко.
Всеизвестен е фактът, че млякото е един от продуктите с богато съдържание на калций и трябва да се приема за здрави кости. Последните проучвания обаче сочат, че хората, които пият много мляко са с по-кратка продължителност на живота и много по-слаби кости.
Със сигурност ще ви е трудно да повярвате на шокиращото разкритие, направено от светските учени, но пък няма причина да подложим истинността му на съмнение.

Заменете прясното мляко с кисело-млечни продукти
Заменете прясното мляко с кисело-млечни продукти

Стряскащите разкрития за вредата от млечните продукти не спират дотук. Оказва се, че при онези жени, които са пили поне по три чаши мляко на ден, счупванията се срещали два пъти по-често.
Учените твърдят, че всяка чаша мляко увеличава с 15% риска от смърт при жените и с 3% при представителите на силния пол.

Вероятно вече си задавате въпроса каква е причината достойнствата на млякото и млечните продукти да останат на заден план спрямо рисковете, които крие приемът им.
Според учените веществото галактоза, което се съдържа в млякото е една от най-вредните захари.
Използваните съвсем малки количества от това вещество при опитите с животни сочат, че предизвиква ускорено стареене на мозъка и организма и води до преждевременна смърт.
Една чаша мляко съдържа около 5 грама галактоза.

За да намалите рисковете, които крие приемът на мляко, бихте могли да го замените с млечни продукти.
Така например учените посочват, че в киселото мляко са съхранени всички полезни вещества, докато вредните са редуцирани.
При получаването на извара и сирене например, вредните вещества остават в излишната суроватка.
Изводът, който учените са направили е, че е по-добре да заменим прясното мляко с млечно-кисели продукти, които подобряват чревната микрофлора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *