Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако гласът ви е „паднал“ възстановете се с ето тези билкови рецепти

Без значение дали сте викали на футболен мач или сте пели на караоке парти – пресипналият глас може и трябва да бъде възстановен

паднал глас Падналият глас не е приятен нито за собственика му, нито за онези, които са принудени да го слушат. Гласът може да стане дрезгав или да изчезне и поради стрес или емоционално пренапрежение, например дълъг плач. Причините за липсващия глас може да са неинфекциозни и инфекциозни. Към първите се отнасят силното викане, пеенето, продължителното говорене – всичко, което причинява пренапрягане на гласните струни.

Инфекциозни са причините, които водят до възпаление на лигавицата на ларинкса. Това може да е вирусна или бактериална инфекция. В тези случаи се повишава телесната температура, появява се кашлица, а диагнозата обикновено е ларингит.

При всички случаи е необходим пълен покой за гласните струни. Няма никакъв смисъл да шепнете – при шепот гласните струни се напрягат значително повече, отколкото при обикновен разговор. Ако има инфекция, се предписват антибиотици. Освен изписаните лекарства може да подпомогнете лечението с някои домашни средства, които ще ускорят оздравяването.

Топъл чай с лимон или топло мляко с добавено малко масло смекчават и успокояват напрежението на гласните струни.

Топлият сок от грозде (но без захар) служи за същата цел.

Добре действа гаргарата с настойка от невен и лайка: Залейте по 1 с.л. от двете билки с 1 ч.ч. гореща вода, след което прецедете.

Сварете картофи, намачкайте ги леко и вдишайте парата от тях. След което консумирайте топлото картофено пюре.

Изсипете в емайлиран съд една бутилка бира. Добавете щипка канела и малко настъргани лимонови кори.Загрейте без да варите. Смелете до пяна 3 жълтъци с 4 супени лъжици захар и прибавете към горещата смес, като разбърквате непрекъснато. Щом се сгъсти леко махнете от огъня, охладете и пийте на малки глътки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *