Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Джоджен срещу болни зъби и венци

Известната и широко прилаганата в българската национална кухня подправка джоджен е  чудна и изключително полезна билка

Една от най-широко използваните подправки в българската национална кухня е джоджен. Тя се ползва при приготвянето на боб, месни ястия, яхнии, супи, като придава от своя характерен,  приятен и остър аромат на цялото блюдо.

Но се оказва, че неговите ползи не са само вкусови, но и лечебни, съобщи сайтът Готвач.бг.

Джоджен широко се използва и като билка. Неговият прием активизира храносмилането чрез подобряване на стомашната секреция.

Много често в традиционната медицина се прилагат медикаменти, създадени на основата на джоджен, които помагат срещу спазми и болки.

djodjen
Използвайте джоджен при болни зъби и венци

Растението джоджен се използва широко при болни зъби и венци. За целта се приготвя специална отвара. Тя се състои от две съставки – джоджен и червено вино в съотношение 1:10.

След като накиснете растението в червеното вино трябва да оставите сместа да престои 8 дни. После прецедете и започнете да жабурите устата си.

При възпалени венци и при зъбобол ще ви предложим и друга рецепта, отново с джоджен.

Необходими са ви листа от ароматната подправка една шепа, които се смесват с 1 супена лъжица стипца.

Изсипете тази смес в стъклено шише и допълнете до горе с чист спирт. После оставете на светло и слънчево място шишето, като не пропускате да го покриете отгоре с вестник или хартия – но не гланцирана, за да диша.

Да престои така в продължение на 3 дни.

След като мине този период, сместа с джоджен е готова. Можете да я прецедите и да жабурите устата си или да втривате по възпалените ви венци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *