ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Семената от махагоновото дърво са лечебни!

Дървото махагон е известно с красивата си твърда дървесина, която се използва за мебели и дърворезби.

mahagony seedsОсвен това има по-малко известни употреби – семената на плода махагон могат да бъдат смлени и приемани вътрешно за много ползи за здравето.

Общи данни

Семената на махагона, известни още като „Небесен плод“ сред местните хора, се използват като част от разнообразното и здравословно хранене. Хората мелят семената на прах и ги пият с вода. Махагоновото семе съдържа 33 вида флавоноиди и 27 вида сапонини, което ги прави още по-богати на хранителни вещества. Те съдържат различни витамини, минерали, протеини и мастни киселини, които са необходими за функцията на здравото тяло.

Здраво сърце

Едно от най-големите предимства на махагоновите семена е тяхното влияние върху подобряване на кръвообращението. Флавоноидите директно подпомагат кръвообращението, а сапонините са добри за здравето на сърцето. Тази комбинация от хранителни вещества в семената ги прави добри за природно лечение, за подобряване работата на сърцето и по-добра циркулация на кръвта.

Контрол на кръвната захар

Друга положителна полза от махагоновите семена е тяхното въздействие върху регулирането на кръвната захар. За диабетици, 1/2 чаена лъжичка от прах на махагонови семена с топла вода преди хранене може да помогне за стабилизиране на кръвната захар. Различните сапонини, съдържащи се от растението махагон са пряко отговорни за това.

Протектор срещу комари и насекоми

Взети в прахообразна форма, семената махагон могат да служат като един вид вътрешен спрей срещу насекоми. По-специално сапонините в семената могат да възпират насекомите. За хората, които живеят в тропически климат или които не могат да избегнат контакт с насекоми, прахът махагонови семена може да се използва като добавка за увеличаване на защитата срещу насекоми.

Други употреби

Здравните ползи от махагоновите плодове и семена са: борбата със свободните радикали, намаляване натрупването на мазнини в кръвния поток, понижаване на нивата на холестерола и подобряване работата на имунната система. (ehow.com)

 

 

Топ 4 съвети за грим на кафяви очи

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *