Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Девет признака за разпознаване на болното сърце

Сърдечните заболявания остават главна причина за преждевременна смърт сред жителите на развитите страни. Много е важно да се разпознават признаците, които алармират за тези страдания.

coreПонякога симптомите не са добре изразени, а понякога са белег за друго заболяване, отбелязват от medikforum. ru. И все пак си струва да се замислим и да вземем мерки, ако чувстваме следните неща:

  • Постоянна необяснима умора. Чувстваме се като при грип, който не иска да премине. Ако това безсилие продължи и не намирате причина за него – идете на лекар.
  • Отоци на глезените и стъпалата. Те се появяват по различни причини, включително бременност, продължително време в седнало положение, дълго пътуване в автобус или самолет, разширени вени. Може обаче да са следствие на сърдечна недостатъчност – хронично състояние, при което сърцето не изпомпва пълноценно кръвта.
  • Болки при ходене. Ако ви заболят мускули на краката – бедрени или на подбедрицата, не си обяснявайте това с остаряването или недостига на физически натоварвания. Възможно е тази болка да е признак за периферно заболяване на артериите – струпване на мастни плаки в кръвоносните съдове на краката, което увеличава риска от сърдечни заболявания.
  • Световъртеж. Това също може да е признак за много болести, повечето от които не са свързани със сърцето. Но може да е и резултат от блокада на артерия и повишаване на артериалното налягане.
  • Задух. Ако не можете да си поемете дъх при минимално физическо усилие, това може да е от астма, анемия, инфекция или от проблем със сърдечна клапа, която не пропуска достатъчно количество кръв. При всички случаи ви е нужен лекар.
  • Депресия. Едно от най-разпространените психически разстройства на планетата – депресията, не може да се нарече класически признак на сърдечно заболяване. Но от психическото здраве зависи физическото и многобройни изследвания доказват, че депресираните хора често имат проблеми със сърцето.
  • Силно сърцебиене. Ако в истинския смисъл на думата чувате как бие сърцето ви – това може да е признак на понижено артериално налягане, анемия, обездвижване и ниска кръвна захар. Причината може да се установи само от лекар.
  • Пристъпи на тревога, прилошаване и потене. Това са класическите признаци на паническа атака, но не само: така започва и инфарктът. Ако след няколко минути в такова състояние почувствате болка в гърдите, шията, ръката и гърба, не чакайте – бързо викайте спешен екип. Всяка минута тук е от значение за оцеляването ви.
  • Мигрена. Понякога главоболието е нещо постоянно; мигрената в такива случаи може да се окаже показател за проблеми със сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *