Да заздравим крехката и чуплива коса

Пригответе си специален билков чай с ром. Сварете 120 грама градински чай в половин литър вода в продължение на 15 минути. Без да прецеждате оставете чая да престои десет дни на тъмно. От време на време разбърквайте. След това прекарайте течността през филтър и прибавете към нея 125 грама ром. Втривайте тази смес в корените на косата и разтривайте самата коса всеки 2-3 дена. В резултат косата става много лъскава и гъвкава.

Смесете равни части цветове и корени от жълта тинтява с листа от коприва. Залейте 4 супени лъжици от сместа с 1 литър вряща вода, оставете да кисне десет минути и прецедете. Изплаквайте редовно косата със запарката.

След измиване натрийте косата със следната тинктура: залейте 75 грама розмарин с 750 мл вряща вода, изчакайте десет минути докато изстине и прецедете. С тази течност масажирайте кожата на главата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *