ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Водолечение при хрема

Водолечението е прекрасно средство за борба с хремата. Препоръчват се общи вани, в които са добавени билкови запарки или етерични масла. По време на процедурата, съдържащите се в тях активни вещества проникват в дихателните пътища, въздействат на вегетативната нервна система и предизвикват видимо подобрение на състоянието.

Ако болният се чувства много слаб, добре е да прави вани на краката с постепенно повишаване на температурата на водата. Помагат също баните до кръста и обтриванията. В резултат на всички тези процедури се активизира кръвообръщението в слизестите обвивки на устата и носа, което спира разпространението на инфекцията.

При хрема е полезно да се правят гаргари със солена вода, както и студени компреси на гърлото. Вземете парчр груб ленен плат и го намокрете със студена вода. Направете го на няколко пласта и го обвийте около гърлото. Отгоре увийте памучна кърпа, а отгоре вълнен шал. Сменяйте компреса поне през един-два часа. Може да го направите и през нощта, а на сутринта да го свалите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *