Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пийването след 65 е полезно за жените

Умереното потребление на алкохол е полезно за жените над 65 години. Това е изводът на британски и австралийски учени – участници в съвместен проект.

piiКойто е решил да оправдава тягата си към чашката с ползата от алкохола за здравето – този човек трябва да научи горчивата истина. Това просто не е вярно, твърдят учените. Няма такова нещо като полезен редовен прием на алкохол. Отчасти твърдението е вярно само ако става дума за потребител – жена над 65 години, уточняват от medikforum.ru. При това трябва да е спазено условието – пиенето да е чаша вино на ден, не повече.

До този извод британските и австралийските учени достигнали, след като анализирали здравните досиета на повече от 50 000 пациенти на възраст над 50 години. В анкетата с тяхно участие били събирани данни за потреблението на алкохол. Участниците в изследването били наблюдавани в продължение на 10 години и така бил направен изводът за отсъствието на каквато и да било полза от употребата на алкохол. Това обобщение е в сила и за случаите, когато става дума за умерено потребление.

Единственото изключение се оказали жените на възраст над 65 години, които пиели по една неголяма чаша вино дневно. В благоприятна позиция били и мъжете на 50 до 64 години, които изпивали по два литра бира седмично. По-старо изследване вече е установявало, че умереното потребление на алкохол намалява риска от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с пълното въздържателство. Злоупотребата с алкохол пък повишава риска от сърдечна недостатъчност и инсулт.
Оказва се обаче според най-новите изследвания, че защитният ефект на алкохола не може да се докаже. Всъщност той се проявява, но сред много малко хора и при много специфични условия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *