ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИКЛАК / DICLAC

Съдържа диклофенак натрий, калциев хидрогенфосфат дихидрат, натриев нишестен гликолат, микрокристална целулоза, хипромелоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, колоиден силициев диоксид, оцветител

Предназначение

dicДИКЛАК е лекарствен продукт от типа нестероидни противовъзпалителни средства. Овладява инфекцията и потиска болката, основно предпочитан при ревматични ставни болки.

Медикаментът се препоръчва също при болки в гърба, синдромите “замръзнало рамо” и “тенис лакът”, при кризи от подагра, след травми или постоперативни болки и възпаления, профилактично – за предотвратяване на възпалителни процеси в тези случаи, при спортни травми – разтежения, навяхвания и изкълчвания. Използва се още при болезнен цикъл и проблемни гинекологични състояния.

Може да бъде полезен при възпаления в носа, ухото и гърлото.

Как се приема

Таблетките ДИКЛАК се поглъщат цели, без да се чупят и стриват. Медикаментът не бива да се приема продължително време; предпочитана е минималната ефективна доза. Ако няма специални лекарски препоръки, приемът е един път дневно, дозата е 100 или 150 мг. Таблетката ДИКЛАК има съставка, която се освобождава веднага и постига облекчаване на болестните симптоми. Дълготрайният ефект се постига с втора съставка, която е с удължено освобождаване. Дозата от 150 мг дневно не бива да се превишава.

При прием на ДИКЛАК изберете момент непосредствено преди хранене и пийте достатъчно вода.

Възможни нежелани ефекти

ДИКЛАК дава доста странични ефекти както при краткотрайно, така и при продължително лечение. Сред най-често срещаните са алергичните реакции – сърбеж, зачервяване на кожата и обрив, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане, затруднено преглъщане, замайване. Има оплаквания от болки в гърдите и задух, смущения в говора, рязко падане на кръвното налягане, главоболие, скованост на врата и гърчове.

При някои пациенти се появяват подкожни и вътрешни кръвоизливи, с кръв в екскрементите или почерняване, кръв в урината; регистрирани са оплаквания от стомашен дискомфорт, гадене, болки в стомаха, чернодробни смущения – с пожълтяване на кожата, висока температура и високо артериално налягане. По-рядко са описвани сънливост, отоци или изтръпване на крайниците, нарушения на съня, депресии, косопад, зрителни и слухови нарушения, тремор, смущения в сърдечния ритъм, поява на язви на хранопровода.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДИКЛАК не се прилага при пациенти с алергия към някоя от съставките.

Не се използва при пациенти с язва на стомаха или дванадесетопръстника, както и при склонни към кръвоизливи в стомашно-чревния тракт.

Не се препоръчва при потребители със заболявания на черния дроб и/или бъбреците.

Не е предназначен за деца и подрастващи.

Не използвайте през последните три месеца от бременността! Да не се приема от кърмачки – медикаментът преминава в майчиното мляко и може да окаже негативно влияние върху кърмачето.

Пациенти със сърдечни заболявания не могат да се лекуват с ДИКЛАК.

ДИКЛАК може да причини отклонения в работата на централната нервна система, затова по време на лечението с него не бива да се шофира; не се препоръчва и работата с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием с други медикаменти може да усили или отслаби въздействието на двата продукта. Възможно е да се провокира проява на негативни странични ефекти; ето защо лекуващият трябва да бъде уведомен от пациента за всеки продукт, който той е приемал или продължава да приема. ДИКЛАК си взаимодейства с други нестероидни противовъзпалителни, литий, диуретици, бета-блокери и АСЕ инхибитори, кортикостероиди, медикаменти за диабетици, антикоагуланти, антибактериални продукти, метотрексат.

_

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за опаковка от 20 таблетки по 75 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *