Ето как лекуват астма в Армения!

В Армения заболелите от астма се спускат на около 320 м в земните недра в солни мини, където е разположена Републиканската спелеотерапевтична болница – подземна медицинска клиника, специално предназначена за лечението на астма и други респираторни заболявания.

Практикуващите лечението, наречено спелеотерапия, вярват, че солената среда със сух въздух и постоянна температура влияе оздравително върху дихателната система. Освен това са убедени, че ниските нива на съотношението кислород/въглероден диоксид в солните мини и пещерите провокират по-дълбокото и интензивно дишане.

Спелеотерапията лекува успешно белодробни проблеми
Спелеотерапията лекува успешно белодробни проблеми

Подобни клиники се срещат в солни мини и пещери из цяла Източна Европа, а в интернет ще откриете информация, която да ви насочи към подходящ подобен лечебен център.

Съществуват изолирани доказателства, че методът може да е полезен. Въпреки че наличните проучвания са недостатъчни и са рядкост, поне едно научно планирано изследване, проведено през 1994 година, открива леко подобрение на белодробната функция след триседмична спелеотерапия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *