ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гинко билоба и гроздови семки стимулират паметта преди изпити

Искате да запомняте по-ефективно и да бъдете концентрирани за кандидатстудентските изпити? Добрият сън не е достатъчен, категорични са американските лекари. Според най-новите изследвания хранителните добавки, които все още „звучат“ екзотично у нас, са много полезни – стимулират имунната система и гарантират жизнения тонус. Стресът например може да се предотврати с 60 мг от билката гинко билоба, приемана 2-3 пъти дневно. Според американския специалист Ърл Миндъл това растение стимулира запаметяването.

Ако се налага да прекарвате повече време пред компютъра, имайте предвид, че очната леща се нуждае от достатъчно антиоксиданти, за да не я увредят свободните радикали. Някои хранителни добавки облекчават очите и ги предпазват от увреждания. Най-ефикасни за тази цел са комплексите от коензим Q10 и витамин Е (по 1 капсула дневно), 500 г калций и 250 г магнезий (2 пъти дневно) и В-комплекс 50 мг сутрин и вечер.

Тъй като разнообразието от хранителни добавки на пазара е голямо, а качеството – не винаги гарантирано, най-добре е да изберете обработени с аминокиселини минерали – без консерванти и изкуствени оцветители. За по-лесното им усвояване към тях са добавени ензими, улесняващи храносмилането. Специалистите препоръчват на кандидат-студентите, а и на всички хора в период на интелектуално и физическо напрежение да употребяват широкоспектърни антиоксидантни препарати. Най-ефикасните съдържат алфа- и бета-каротин, ликопен, витамин С, витамин Е, селен, гинко билоба, боровинка, екстракт от гроздови семки екстракт от зелен чай и др. Добавките се вземат 2 пъти дневно сутрин и вечер по време на хранене. Ако са прахообразни, препоръчително е да се смесят с филтрирана вода или плодов сок. Но преди да купите каквото и да било, консултирайте се с лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Гинко билоба и гроздови семки стимулират паметта преди изпити

  1. Pingback: Избягвайте спорове със съквартирантите | ПО-КРАСИВИ

  2. Pingback: 20те най-добри лечебни растения | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *