ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Авангардна терапия спасява от остеоартрит

В лондонския университет „Куин Мери” е експериментирана уникална технология за лечение на остеоартрит. Вероятно това ще спаси милиони хора от непоносими болки.

Staphylococcal_arthritis_and_polyarthritisОстеоартритът е страдание, свързано с необратими увреждания на хрущялна и костна тъкан, припомнят от meddaily.ru. Новият тип лечение е със заявка не само да блокира възпалителните процеси и да премахне болката, но и да насърчи оздравителни процеси в засегнатите тъкани. Това ще става с помощта на специални микрокапсули, цитират учените от Spire Healt Care.

Съществува протеинова молекула в човешкия организъм, известна като натриуретичен пептид от тип С (CNP). Тази молекула може да овладее възпалението и да стимулира възстановяването на тъканите. Проблемът е, че в обикновени условия тя много лесно се разпада и не е в състояние да достигне до зоната на уврежданията. Същността на новата технология е именно в това – да се гарантира на въпросните молекули възможност да оцелеят, да придобият по-голям потенциал и да успеят да осъществят въздействието си.

Специализираните протеинови молекули се поставят в специални микрокапсули, изградени от много слоеве. Между тези слоеве има пластове от активни молекули. Конструкцията гарантира постепенното им освобождаване, което повишава ефективността на лечението. Микрокапсулите могат да бъдат инжектирани, разясняват още учените от изследователския британски екип. Макар да изглежда върде сложно, това изобретение няма да има много висока пазарна цена и ще е достъпно за масово приложение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Авангардна терапия спасява от остеоартрит

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *