ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Четири кафета на ден пазят от рак на кожата

Потреблението на четири кафета дневно намалява риска от развитието на злокачествен меланом – най-агресивната и опасна форма на рак на кожата.

coffeДо такъв извод достигнаха американски учени, след като наблюдаваха здравословния статус на 450 000 жени и мъже в продължение на десет години. Дори само една чашка кафе е достатъчна за профилактика на този вид рак, цитира medikforum.ru становището на американския екип. При четири чашки обаче се постига най-стабилната защита от онкологичното заболяване. Много често този вид рак е провокиран от прекалено излагане на слънце, а основа за проявата му може да бъде луничка.

При своите наблюдения учените се уверили, че кафето наистина играе ролята на профилактично средство. Средната възраст на участвалите в изследването доброволци била 63 години в началото на изследването. Нито един от тях нямал тогава рак на кожата, а на финала близо 3000 души се оказали болни.

Хората, които редовно пиели кафе, по-рядко се сблъсквали със заболяването. Това били близо 90% от доброволците; колкото по-редовно приемали своите ароматни дози, толкова по-рядко им се случвало да се разболеят. Оказало се, че кафе-любителите дори при по-малки дози кафе попадали в група, в която рискът от рак на кожата бил с 20% по-нисък . Според анализа на учените кофеинът е способен да активира гибелта на клетките, повредени от ултравиолетовите лъчения. В същото време здравите клетки оставали незасегнати от този процес. Изследователите отчитали също и влиянието на други фактори като тютюнопушене, употреба на алкохол и брой на слънчевите дни в местата, където живеят доброволците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *