ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Истината за презервативите и папилома вируса

Презервативите не предпазват на 100 % от заразяване с човешки папилома вирус

Не се доверявайте на 100%!
Не се доверявайте на 100%!

ЧПВ или човешкият папилома вирус представлява група от вируси, които могат да поразят организма и да предизвикат редица инфекции. Познати са над 200 разновидности на вируса, като само някои от тях се смятат за опасни и могат да предизвикат заболявания, в това число и рак на вагината, на пениса и на други органи от половата система и на двата пола. Заразяването с голяма част от останалите често протича без признаци и симптоми, което ги прави неразгадаеми и в много случаи човек не знае, че е преносител.

Основният начин за заразяване с ЧПВ е по полов път, поради което съществуват редица митове и истини за начините за предпазване. Използването на презерватив е задължително, но съществуват и редица въпросителни около това дали кондомът е 100-процентова защитна мярка срещу предаването на папилома вирус.

Ето и някои от заключенията на изследователите, свързани с превенцията от заразяване с човешки папилома вирус чрез използването на презерватив:

–          кондомът е средство за предпазване, което обаче НЕ предлага 100-процентова гаранция;

–          вирусът, който причинява генитални брадавици, не се задържа единствено по пениса и вагината. Той се развива и задържа и в зоната около половите органи, която няма как да бъде обхваната от презерватива, което е предпоставка за предаване на заразата;

–          смята се, че използването на презерватив може да възпрепятства предаването на ЧПВ само по време на самия сексуален контакт. Но по време на любовната игра, както и при орален секс рискът от заразяване на партньора е реален;

–          в някои случаи гениталните брадавици не могат да се видят с невъоръжено око. Именно поради това липсата им на пръв поглед в областта на половите органи не е гаранция, че човек не е заразен и преносител на човешкия папилома вирус. Използването на презерватив в подобна ситуация отново не дава пълна гаранция;

–          практикуването на анален секс също може да доведе до заразяване с човешки папилома вирус, като използването на кондом при подобни ситуации отново не предполага абсолютна гаранция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *