Край на високото кръвно, ако се храните като викингите

Проблемът с високото кръвно е сериозен и в Англия. Затова там медиците препоръчват страдащите от високо кръвно да се хранят така както са го правили викингите

Викингите са били северен народ, който населявал земите около море. От морето ловели риба в големи количества, с която се изхранвали.

Рибата била прясна, сушена, маринована, пушена, осолена.

Морската и океанска риба  се отличава от речната по това, че е богата на йод.

viking-ribi
Яжте херинга против високо кръвно

Йодът предпазва от базедова болест.

Друг вид полезна риба е сьомгата, която е богата на Омега 3 киселини.

Чрез полезната  морска риба, предимно  херинга и речните  сьомга, пъстърва и други, ние зареждаме организма с полезно рибено масло, което помага за изграждане на мускулите, кръвоносните съдове, сърцето.

За да нормализирате високото кръвно, трябва да включите много пресни зеленчуци, боровинки и олио от гроздови семена. Можете да консумирате сварени яйца и много подправки.

Редовната консумация на посочените храни започва да оказва положително влияние върху клетките в човешкия организъм. Веществата от цитираните храни не позволяват на клетките да задържат и да натрупват мазнина.

Когато в клетките няма излишна мазнина, която няма как да се натрупа и под кожата, както и около важни органи като сърцето, тялото функционира нормално.

viking-riba
Сьомгата е най-полезната риба и помага за сваляне на високото кръвно
viking-plodove
Пресните плодове и зеленчуци помагат за нормализиране на кръвното

Не се натрупва мазна шлака в кръвоносните съдове и по този начин не се ограничава и затруднява притокът на кръв, поради наличие на атеросклероза.

Отлагането на мазнини в организма, освен че води до високо кръвно, то причинява диабет, писаха в  dailymail.co.uk.

Необходимо е да приготвяте храната задушена, печена във фурна или на скара. В никакъв случай не трябва да ядете пържени продукти.

Пийте много вода, за да можете да разреждате кръвта, да прочиствате бъбреците и да напоявате мозъка.

Ако работите умствена работа, вашият мозък се нужда е от много по-голямо количество течности, за да бъде хидратиран.

Не се заблуждавайте, че след като времето вън е студено и човек не се изпотява, следователно не се обезводнява толкова много, той не трябва да пие поне по 2 литра вода и други течности.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *