Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко време се лекува бъбречно заболяване?

Имам болни бъбреци. При изследване за анемия ми откриха, че имам проблем с бъбреците и ми предписаха лекарства. А аз не знам дали да ги пия, защото не усещам никаква болка, нито имам проблеми с уринирането. Мисля си, че ми поставиха грешна диагноза, пише Фани Латунова от Плевен.

Отговор на специалиста:

Ако мислите, че са ви поставили грешна диагноза, повторете изследванията или се консултирайте с друг лекар. Направете го и не отлагайте във времето, защото най-вероятно ще се окаже, че наистина имате проблем с бъбреците. Всеки десети българин е с болни бъбреци и много от хората не усещат болка. А когато я усетят, болестта е значително напреднала. И вие не питайте за колко време се лекува бъбречното заболяване, а направете необходимото да уточните диагнозата си и тогава да започнете лечението. При всеки пациент, който има проблеми с бъбреците, лечението протича по различен начин и за различно време. Зависи от това колко е напреднало заболяването, в какво здравословно състояние е пациентът и дали са предписани подходящите медикаменти.

babreci

Интересно:

Скринингът, който беше направен за последните четири години, показва, че пациентите с бъбречни проблеми в България са се увеличили почти двойно. Открити в ранен етап, тези заболявания се лекуват или поне стопират. Основният проблем е, че в началото пациентите нямат оплаквания и когато разберат за увреждането на единия или двата бъбрека, може да е твърде късно. Затова трябва всяка година да се провеждат профилактични прегледи, които помагат за ранното диагностициране и ефективно лечение. Креатининът е един от основните тестове, с които се определят измененията на бъбречната функция. Така че в тази сериозна битка за здравето на всеки от нас участие трябва да вземат не само лекарите, а и пациентите. В момента в България има 3100 пациенти на хемодиализа и около 200, които са на перитонеална диализа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *