Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БИОДРОКСИЛ / BIODROXIL

Съдържа цефадроксил, колоиден силициев диоксид, натриев лаурилсулфат, магнезиев стеарат, макрогол 6000, кросповидон, повидон, микрокристална целулоза, свързващи компоненти

Предназначение

bioБИОДРОКСИЛ е антибиотик с бактерицидно действие. Успешно овладява инфекции на дихателните пътища и се прилага при фарингит, тонзилит, възпалителни процеси в бронхите и белите дробове. Ефективен при възпаления на отделителната система, инфекции на кожата и меките тъкани, при проблеми с лимфните възли.

Как се приема

Дозировката и продължителността на приема се определят от лекуващия, като се отчитат диагнозата, възрастта и общото здравословно състояние на пациента. Определени са две потребителски групи – възрастни и подрастващи с тегло над 40 килограма (1), и деца под 40 килограма (2) . Медикаментът може да се приема с храна или независимо от храненията, но винаги с много вода. Предназначен е за по-продължителна употреба, която обаче изисква нормални бъбречни функции и периодичен контрол върху повлияването на патогенните бактерии.

Медикаментът се предлага под формата на гранули или таблетки с различно дозиране. При пациенти с бъбречни проблеми или на хемодиализа се прилага адаптирана схема на лечение, като се подбира най-подходящата форма.

В началния етап от лечението е възможно да се проявят реакции на стомашни дразнения, които в повечето случаи са преходни.

Възможни нежелани ефекти

Най-често проявяваните странични ефекти при лечението с БИОДРОКСИЛ са от алергичен тип: сърбеж, кожни обриви и зачервяване, уртикарии, отоци на кожата и лигавиците, болки в мускулите и ставите. В редки случаи може да се достигне до бъбречни възпаления и анафилактичен шок.

Характерни са и смущенията във функционирането на стомашно-чревния тракт: дискомфорт, болки и повръщане, диария, рядко колит. Съобщавано е за отклонения в кръвната картина с прояви на анемия, която при прекратяване на приема се преодолява. Има дънни за отклонения във функциите на черния дроб, както и за хронично главоболие, умора, замаяност и безсъние.

При някои пациенти лечението с БИОДРОКСИЛ провокира растеж на вагинални гъбички.

Кога НЕ БИВА да се приема

БИОДРОКСИЛ не бива да се препоръчва на пациенти с алергия към някои от съставките на медикамента, както и към пеницилинови продукти.

Бременни и кърмачки могат да приемат медикамента само по индивидуална преценка на лекуващия.

Приложението на медикамента при малки деца и бебета, включително новородени, изисква постоянно медицинско наблюдение.

При повишено внимание БИОДРОКСИЛ е приложим при пациенти с астма, бъбречни заболявания, отклонения във функциите на стомашно-чревния тракт. Във всички тези случаи, както и при възрастни пациенти с бъбречни проблеми, лечението с медикамента се насочва към прием на минималната ефективна доза и се наблюдава повлияването на хроничното страдание. При негативни симптоми лечението с медикамента се прекратява.

При продължително приложение на БИОДРОКСИЛ са необходими контролни изследвания на основните показатели от кръв и урина.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът трябва да информира лекуващия за всеки медикамент, който е приемал или продължава да приема по време на лечението си с БИОДРОКСИЛ. Паралелният прием може да усили някои странични ефекти или да промени влиянието на всеки от медикаментите. Особено внимание е необходимо при прием на други антибиотици, диуретици, антикоагуланти.

БИОДРОКСИЛ отслабва влиянието на противозачатъчните таблетки.

Усреднена цена в аптеките – 16 лв за опаковка от 12 таблетки х 1000 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *