Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Смартфоните променят хората физически

Мобилните телефони и смартфоните освен, че променят нашите начини за общуване помежду ни, нанасят физически промени у хората

Мобилните телефони и смартфоните освен, че променят нашите начини за общуване помежду ни, нанасят физически промени у хората. Учени са доказали, че на първо място използването на умните телефонни устройства променят начина, по който функционира човешкия мозък, разкри онлайн портала hicomm.bg.

Експерти от Швейцария са успели да открият връзката между начина, по който функционират смартфоните и останалите устройства с тъчскрийн, с активизиране на активност в мозъчните зони, които отговарят за действието на пръстите ни – особено за показалците и палците ни.

smartphones
Смартфоните променят физически хората

Последното проучване е доказало наличието на пряка релация между повишената активност на тези зони в мозъка и все по-честото въвеждане на текст в смартфоните като кратки съобщения или коментари в социални групи.

Установено е, че липсва подобна връзка между по-активното действие на мозъчните зони, ако потребителите не ползват смартфоните, а устройства с класическа клавиатура.

В момента учените са насочили своите усилия да установят, дали физическите изменения у хората, породени от използването на тъчскрийн таблети и смартфоните, са негативни или положителни. Но със сигурност може да се каже, че развива скоростното движение на пръстите по екраните на устройствата.

Важно е все пак да отбележим, че особено за деца, прекомерната употреба на смартфоните със сигурност не е безопасна поради няколко причини. На първо място чрез модерните устройства децата ни са винаги в интернет, а там, както всички знаем, ги дебнат какви ли не изкушения.

Втората вреда е свързана с напрягане на очите, постоянно взирайки се в малките екрани на умните телефони. На трето, но е и на последно място, свръх употребата и дългите часове, прекарани в разговори чрез смартфоните, позволява облъчването на детските мозъци от вредни за здравето им лъчения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *