Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти от народната медицина с лимон – лекуват, освежават и даряват здраве

Отлично средство за пациенти с хипертония – инфузия от лимонова кора, съдържаща лечебни етерични масла

 

лимон За да се подготви този бульон трябва да имате два пресни лимона, които да залеете с две чаши вода и да оставете да къкрат за 30 минути. Не забравяйте да нарежете лимоните, преди да ги сложите във водата. Нека да престои така един час, като след това се прецежда и се пие по 3 пъти на ден половин чаша преди ядене. А ако може да дъвчете кората – още по-добре.

Колкото и странно да звучи, при високо кръвно народната медицина препоръчва следната рецепта. Сок от един лимон се смесва с 2 супени лъжици мед и 1 чаена лъжичка хубаво нес кафе. Може да си направите по-голяма доза от този невероятно освежаващ еликсир, защото на ден ще трябва да приемат от него по две чаени лъжички.

Антиоксидантните свойства на лимона може да използвате при атеросклероза. Ето и рецептите:

Изстискайте сока на един лимон, добавете 2 ч.л. мед и 1 глава чесън, предварително намачкана. Получената доза да се пие 2 пъти – сутрин и вечер 30 минути преди хранене. Курсът на лечение трае един месец, след което има нужда от почивка.

Подгответе смес от 8 лимони, чесън 400 грама, 400 грама хрян (корен), 4 кг целина. Суровините трябва да се приготвят на кайма или по-скоро – да се пасират. Сложете ги стъклен буркан, покрийте с марля и оставете 12 часа на топло да ферментира. След това се слага в хладилник за три дни. Изстискайте сока, който се препоръчва да се взема 3 пъти на ден по 1 супена лъжица 20 минути преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *