ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При разширени вени помага и магарешки бодил

Растението магарешки бодил се използва при лечение на варикозно разширение на вени, полиартрит, жлъчнокаменна болест, дистрофия на черния дроб

магарешки бодил Използва се и при отравяния, в това число и алкохолни, захарен диабет и… зъбобол. Препоръчва се и след преминаване на курс по лъчева и химиотерапия.

Във фармакологията се използват листата, корените, семената, от които се правят масло и шрот. Маслото се прилага при лечение на множество кожни заболявания, при някои, заболявания на половата система и хемороиди.

Рецепти с магарешки бодил

За изчистване на организма и профилактика на черния дроб се приема отвара, масло или чай от шрот от магарешки бодил.

Отварата се приготвя, като 2 с.л. корени и листа от растението се кипват в 0,5 л вода, киснат 8-10 часа и се пие по половин чаша три пъти на ден.

Маслото от семена се препоръчва да се приема по 1 ч.л. три пъти на ден половин час преди хранене.

Чай от семената се прави лесно – достатъчно е да се смелят с кафемелачка. За чая са необходими 1 ч.л. смлени семена от магарешки бодил, заливат се с 1 ч.ч. вряла вода, киснат 10 мин. и се пият два пъти на ден – сутрин на гладно и вечер преди сън.

При това магарешкият бодил няма никакви противопоказания!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *