Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какво е важно да знаете за вагиналното кървене

Вагиналното кървене често предизвиква притеснения

Всяка жена поне веднъж през живота си е била притеснена от вагиналното кървене извън периода на месечния си цикъл. Специалистите в областта посочват, че за абнормално вагинално течение може да се говори в няколко ситуации.

вагиналното кървенеКакто вече стана дума – когато е извън периода на менструацията, то кръвотечение не трябва да има. Но дори по време на месечното неразположение, когато количеството кръв е по-малко или повече от характерното, то отново става дума за абнормално кървене. Притеснително е още, ако състоянието се появи при момичета под 9-годишна възраст, при бременни жени или при такива, които вече са в менопауза.

Причините за абнормалното вагинално кървене могат да бъдат различни, но важно е да се знае, че не винаги появата му индикира наличието на сериозен здравословен проблем.

Когато течението се появи при жени, които са в начална или напреднала бременност, то винаги предизвиква притеснения. Но специалисти в областта успокояват, че минималното количество кръв не е опасно, но за по-сигурно е да се направи своевременна консултация с лекаря, който следи бременността. Обилното вагинално кървене и то в периода до 12 г.с. трябва незабавно да бъде проследено, тъй като може да е признак за извънматочна бременност или за загуба на плода. След 12 г.с. кървенето може да е предизвикано от отлепяне на плацентата.

Ако жената не е бременна, появата на кръв в минимални количества по средата на цикъла може да е предизвикана от настъпването на овулация.

Синдромът на поликистозните яйчници, което показва наличието на хормонален дисбаланс, също предизвика инвънменструално течение.

Приемът на някои медикаментите, каквито са оралните противозачатъчни, при някои представителки на нежния пол също водят до кървене, но важно е да се знае, че това е допустимо само в първите няколко месеца от началото на приема. Ако кървенето продъжи, то добре е да се направи консултация със специалиста, назначил терапията.

Различни възпаления на вътрешните и външните полови органи на жената също предизвикват неразположения, в това число и вагинално кървене. С най-голяма сила това важи за проблеми, причинени от заболявания, които се предават по полов път.

При жени над 40-годишна възраст появата на кървене може да е първия признак за навлизане в пременопауза. Добре е да се посети специалист, който може да даде адекватветни съвети за облекчаване на състоянието.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *