Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Плодовият сок е опасен за хората с високо кръвно

По-добре яжте свежи плодове, а ако предпочитате прясно изцедени сокове, то вие трябва да внимавате с дозата

plodov sok Изследователи установили, че хората, които обичат да пият плодови сокове сутрин, имат по-високо артериално налягане от тези, които не употребяват редовно такива напитки. Причината е захарта, която се съдържа в голямо количество в соковете. Тя способства за развитието на артериална хипертензия и като следствие – сърдечносъдови заболявания, затлъстяване и диабет.

По-ранни изследвания показали, че портокаловият сок е вреден колкото газираните напитки и причината е отново в захарта. Така например в кутийка кока-кола се съдържат 139 калории, а в чаша сок – 115, което е равно на 7 ч.л. захар.

Според лекарите и диетолозите не е опасно за здравето ако на ден се пие само по една чаша сок. В дните, в които се употребява плодов сок не трябва да се яде нищо сладко. Тук трябва да припомним, че наскоро беше открито, че не толкова солта е виновна за високото кръвно, колкото захарта. Затова хипертониците трябва да са внимателни при употребата на плодови сокове.

Плодовете сокове са опасни не само за хората с високо кръвно. При някои заболявания като цяло са противопоказани фрешовете. Това са пептична язва, гастрит и остър панкреатит. Ако страдате от тези заболявания не трябва да пиете кисели сокове: лимон, портокал, ябълка, касис, червена боровинка и нар. Те имат много органични съединения, които повишават киселинността на стомашния сок и могат да предизвикат стомашни киселини и болки в корема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *