Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пречистете вашия черен дроб с тези билки!

Здравият черен дроб е в основата на здравето и обратно, при болен черен дроб е опасно за живота. Черният дроб е невероятно сложен орган и засяга почти всеки физиологичен процес. 

Билки за черен дроб

Черният дроб е невероятно сложен орган и засяга почти всеки физиологичен процес. Върху него има постоянен натиск от токсини от околната среда във въздуха, който дишаме, водата, която пием, и храната и лекарствата.

Билките, които помагат за подкрепа на черния дроб се наричат билкови чернодробни тоници. Тези билкови тоници помагат за изпълнението на жизненоважни функции, като подпомагане на храносмилането, повишаване на енергията и премахване на токсините . Токсичното натрупване се смята, че е една от основните причини за заболявания като хронична умора , стрес и възпалителни състояния като артрит и псориазис.

Черният дроб детоксикира вредни биохимикали, произведени естествено като странични продукти на вътрешните процеси, както и тези, които умишлено се вземат, т.е. наркотици, алкохол и химически добавки в преработените храни. Белият трън е най-известният от чернодробните тоници. Семената съдържат силимарин, за който е доказано, че защитава черния дроб срещу множество токсини, включително и при прекомерна употреба на алкохол. Коренът от глухарче съдържа тараксацин – чернодробен стимулант, инулин, захари и лецитин, които също са полезни при проблеми с черния дроб.

Горчивите треви подкрепят храносмилателния процес и помагат при усвояването на мазнините и предотвратяват натрупването на отпадъци в черния дроб. Те могат да бъдат използвани като храносмилателна помощ, като се приемат във вид на таблетки от екстракт или чай. Тинтява, пелин и пресечка (Cnicus benedctus – благословен трън) са добри примери за класически горчиви билки. В действителност повечето, ако не всички, билки, които се считат за добри тоници за черен дроб, имат горчив вкус, включително бял трън, глухарче, лайка и джинджифил. Пресечката е отличен тоник за черния дроб и е известна с това, че възстановява повредените клетки на черния дроб.

В китайската медицина тинктура от шизандра (китайски лимонник) се използва за съживяването на чернодробната тъкан. Рейши гъбите се използват, за да се предотврати „мастен черен дроб“ и цироза вследствие на злоупотреба с алкохол. Тези гъби са особено известни в азиатските традиции и се използват при заболявания на черния дроб, както и за насърчаване на дълголетието.

 

 

Зелето прави кожата здрава, млада и гладка!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *