ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КАЛДЕРА / KALDERA

Съдържа клопидогрел, манитол, лактоза безводна, микрокристална целулоза, силициев диоксид, бутилхидроксианизол, нишесте, хипромелоза, аскорбинова киселина, хидрогенирано рициново масло,свързващи компоненти, оцветители

kalderaПредназначение

КАЛДЕРА е антитромбоцитен лекарствен продукт. Приемът му предотвратява образуването на кръвни съсиреци и запушването на артерии, което може да има фатални последици.

Медикаментът се препоръчва на пациенти с нестабилна стенокардия, инфаркт или е известна промяна на кръвоносните им съдове, които са стеснени и с редуцирана еластичност.

Как се приема

Този медикамент се препоръчва, когато има тревожни симптоми от рода на силна болка зад гръдната кост. Обикновено лекуващият определя начален прием от 4 таблетки по 75 мг наведнъж, след което се взема по една таблетка всеки ден. Таблетките се поглъщат цели, с вода, независимо от храненията. Добре е приемът да става по едно и също време.

Не спирайте лечението с КАЛДЕРА самоволно, ако тревожните симптоми изчезнат. Кога да спрете – преценява лекуващият.

Възможни нежелани ефекти

Допустимо е скоро след приема на този медикамент пациентът да почувства сърбеж по кожата с по-късно появили се обриви, оток на лицето, задушаване, трудно преглъщане. Сред страничните ефекти от медикамента се споменават умора и объркване, пожълтяване на кожата и поява на точковидни кръвоизливи, кръв в урината, признаци на вътрешни кръвоизливи, кървене от носа и очите. Всички тези симптоми изискват лекарска реакция; ако ги получите – свържете се незабавно с лекаря си!

В по-редки случаи КАЛДЕРА може да провокира стомашен дискомфорт, киселини и болки, диария. Съобщавано е за гадене и повръщане, газове, замайване и сънливост, сърбеж и обриви, скованост на крайниците. В някои случаи потребителят се оплаква от запек, главоболие и световъртеж.

Има единични случаи на тежки алергични реакции,объркване и халюцинации, болка в гърдите и гърба, болки в мускулите и ставите.

Кога НЕ БИВА да се приема

КАЛДЕРА не се препоръчва за пациенти с алергия към някоя от съставките

Продуктът не е подходящ за пациенти с чернодробни проблеми

Да не се дава на пациенти с кървяща язва или преживели мозъчен инсулт

Не е желателно да се приема от бременни и кърмачки

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетаването на КАЛДЕРА с други медикаменти може да се определи единствено от лекуващия. Медикаментът влиза в лекарствени взаимодействия, които могат да създадат нежелани усложнения. Необходимо е например по време на лечението с КАЛДЕРА да не се вземат антикоагуланти, за да не се провокира исхемичен инсулт.

Усреднена цена в аптеките – 16.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *