Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как трябва да се пият правилно лекарствата!

Има някои особености, които е добре да спазвате, когато пиете лекарства, за да може да действат правилно

лекарства

Веднага след хранене

След ядене се вземат медикаменти, които дразнят обвивката на стомаха. Някои, като аспирин, индометацин или съдържащи резерпин, приемайте с мляко или оризова вода, за да избегнете дразнещото действие.

Комбинация с алкохол

Лекарствата и алкохолът образуват взривоопасна смес, която усилва страничните им ефекти, влияе зле на сърцето и води до сънливост. Нито едно лекарство не запазва лечебните си свойства, ако се изпие с вино, а не с вода. Някои медикаменти против алергия имат психотропно действие, ако се приемат с бира например. Много от тях не бива да се вземат и при шофиране, тъй като на човек му се доспива.

Да вземате хапчета, за да пиете повече, без да ви мъчи махмурлук на сутринта, е опасно. По-добре вземете обикновен медицински въглен.

Лъжичка алмагел против язва 30 минути преди хранене помага да избегнете киселините в стомаха и тежестта при преяждане, но ако не прекалите с пиенето. Иначе рискувате да заспите на стола и да ви се случи нещо, тъй като алмагелът има сънотворен и слабителен ефект. След неговата употреба е добре да наблегнете на храна, богата на фосфор – риба, яйца, млечни продукти. И не смесвайте алмагела с други лекарства – трябва да минат поне 1-2 часа. Иначе ще ви мъчи запек.

Лекарствени взаимодействия

Ако съчетаете аспирин и ибупрофен, няма да усетите нищо, но ибупрофенът блокира разреждащото кръвта действие на аспирина. За да може да понижи риска от тромби, на аспирина му трябват поне 2 часа преднина пред ибу-профена. Той се дава при главоболие, артрит, мускулни и менструални болки и fie бива да се взема с други антикоагуланти. Противопоказан е и при колит.

Не смесвайте еднотипни

Ако сте пили аналгин заради зъбобол и не ви е помогнал, не се изкушавайте да посегнете към друг аналгетик. Лошо е за черния дроб. Аналгинът е 4 пъти по-опасен за старите хора и за жените. Той не бива да се взема и от хора, които ползват психотропни препарати или сънотворни. Най-леката последица може да е рязко вдигане на температура до 40 градуса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *