При хроничен цистит е задължително да се пие голямо количество течности

Здравейте, от години страдам от цистит и имам проблеми с бъбреците. Всеки път ми изписват антибиотици. За съжаление от получавам гъбични инфекции, които също са доста неприятни и се налага да лекувам и тях. Пила съм Мечо грозде, но тъй като имам гастрит, не ми понася на стомаха. Освен профилактиката, бихте ли ме посъветвали какви мерки бих могла да взема при такива оплаквания. Благодаря предварително!

Стефка Чаушева, София

Важно профилактично и лечебно мероприятие при такива случаи е пиенето на достатъчно течности. Един примерен ориентир е около литър и половина вода, чайове / количеството може да бъде различно според индивидуалните нужди и конкретна ситуация.  Пиенето на чаша вода преди лягане също е препоръчително.
Подходящо е и провеждането на индивидуално подбрано хомеопатично лечение на предразположението, склонността на организма към повтарящи се инфекции и назначаването на симптоматични монопрепарати за периодите с обостряне  самостоятелно или по преценка в допълнение към подходящо алопатично лечение.
Д-р Валя АсеноваLekuva.net, http://drasenova.tripod.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *