ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Направете това, за да задържите младостта

За да съхраним лице­то си сияйно, тяло­то силно, а духът не­преклонен, трябва да се погрижим за себе си. Но как?

младост, вечна младост, запазване на младостта

Клетките в човешкия организъм се възстановяват непрекъснато, но с годините този процес се затруднява. Затова кожата започва да губи еластичността си, появяват се бръчки, промени настъпват и във вътрешността на тялото. Ускоряват ги стресът и бездействието.

Добрите навици се ут­върждават между 35 и 45-го­дишна възраст – стремежът към физически усилия, ин­телектуалното любопитство, интересът към другите, здравословното хранене и грижата за външността. Просто трябва да спазваме всеки ден тези простички правила.

 

8ч. – грижа за лицето

Първо го напръскайте с термална вода. Когато кожата изсъхне, нанесете крем против бръчки, като включите и зоната на шията и деколтето. С остатъка от продукта масажирайте нежно кожата на ръцете.

Каква е ползата? След 30-годишна възраст кремът против бръчки става задължителен, защото той стимулира производството на колаген и хидратира кожата. След 40 години трябва да се избере по-богат продукт с повече активни съставки – плодова киселина, хиалуронова киселина и други, които се борят и с отпускането на овала. Никога не забравяйте ръцете – те най-лесно издават възрастта.

8 ч. и 20 минути – време е за зелен чай

Има различни видове зелен чай. За предпочитане е да използвате такъв в насипно състояние за по-силен ефект.

Каква в ползата? Зеленият чай е много богат на катехини – те % имат антиоксидантен ефект и подпомагат отслабването.

11 ч. – упражнения за шията

Седнете на стол с отпуснати рамене. Извъртете главата наляво, така че да погледнете максимално назад. Повторете същото движение надясно. Направете серии от 6 движения в двете посоки. Отпуснете главата назад и я задръжте в това положение 2 секунди. След това я наведете надолу, така че почти да докоснете гърдите си с брадичката. Направете упражнението 10 пъти.

Произнесете „хикс“ и „о“ с максимално участие на устните, за да стимулирате мускулите на шията. Повторете с редуване 10 пъти. Каква в ползата? Кожата на шията е много фина и се отпуска по-бързо от тази на лицето. Тези леки упражнения предпазват от поява на двойна брадичка, ако се правят всеки ден.

12 ч. – стек и много вода

Консумацията на месо два-три пъти седмично е наложителна, но не и по-често, за да се ограничи приемът на наситени мастни киселини. Каква е ползата? Месото доставя протеини, необходими за мускулите, които „се стопяват“ с възрастта. Това е не само неестетично, но и увеличава риска от падане. Водата е за предпочитане пред газираните напитки. Те засилват производството на инсулин, което с течение на времето се превръща в риск от свръхтегло и диабет. Захарта, която се съдържа В тях, нарушава колагена и така се стига по-бързо до бръчки.

19 ч. – паста парти

Спагети „ал денте“ с малко зехтин, куркума и черен пипер. Каква е ползата? Недълго варените спагети имат по-нисък гликемичен индекс, а това е добре за линията. Куркумата има антиоксидантни свойства и улеснява  храносмилането, а зехтинът и черният пипер помагат за по-лесното й усвояване.

22 ч. и 30 минути – смях

Набавете си весело четиво, отпуснете се на канапето и се отдайте на доброто си настроение.

Каква е ползата?

Смехът предизвиква разпространение на ендорфини и серотонин (хормон на щастието) в организма, подсилва имунната система и тренира мускулите на лицето.

 

BILKA UpGrape – Крем против бръчки Timecode

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *