Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Консумацията на горчица има много предимства: В чужбина знаят защо

Горчица не е български продукт. Той е характерен за Англия, Франция и Германия, но ние сме го заимствали от чужбина, защото е полезен за здравето

В различните западни държави се приготвя различна по вид горчица, но обединяващата съставка са синапените зрънца.

В английската горчица производителите слагат още бяло вино, вместо вода, оцет, куркума, сол  и захар, заедно със синапа.

Най-хубавата френска горчица е дижонската от гр. Дижон. Тя се приготвя задължително от тъмен синап.

gorchica
В Германия обожават горчица като гарнитура за наденички и кренвирши

Немската горчица има сладникаво  карамелен вкус, а руската е с остър и силен вкус.

Горчицата е полезна за организма, затова тя трябва да бъде предпочитана пред майонезата. Наравно с горчицата, като ползи за организма, е друг продукт – хумус, който се приготвя от нахут и сусамов тахан.

Лечебните свойства на горчица

1. При загуба на апетит

Комбинацията синап, оцет, бяло вино, специфичният аромат на горчицата и пикантният й вкус предизвикват отделяне на стомашен сок и обострят апетита.

gorchica-fina
При фината горчица синапът е пасиран и не се вижда

Хора, които нямат апетит и не се хранят редовно, трябва да ядат горчица, намазана на парче колбас, крекер, сухар или с друга храна. След 2-3 хапки, човекът ще започне да изпитва нормален глад и ще се нахрани прилично.

gorchica-fina
Горчица в чужбина се предлага и в тубички

2. Горчицата помага да отслабваме

Не се страхувайте, че при консумация на горчица вашият апетит ще се обостри толкова, че ще започнете да ядете твърде много и да наддавате на килограми.

В момента, в който вашият апетит се увеличи под действието на горчицата, се повишава и вашият метаболизъм – обмяната на веществата. Следователно приетата храна ще бъде разградена, а енергията безостатъчно изразходена.

Няма риск от натрупване на хранителни вещества по тялото и покачване на килограмите.

gorchica-anglia
Британците също обожават горчица

3. Горчицата е полезна за бъбреците

Няма сведения синапът да дразни бъбреците, затова и хората с такива проблеми могат да ядат горчица. Понеже тя е пикантна – солена, кисела, със специфичен аромат, предизвиква жажда и желание за пиене на течности. Когато пиете повече течности, вашите бъбреци ще работят по-усилено, ще прочистват кръвта по-добре, ще уринирате редовно.

4. С горчица се предпазвате от рак

Изследователите са установили, че в семената на синапа се съдържат полезни вещества – изотиоцианати, които не позволяват на туморните клетки да нарастват.

Когато вашата храна позволява – слагайте семена от синап. Освен в горчицата, синап се използва в в консервите с кисели краставички и други туршии.

Ако използвате готовите немски пакетчета „Пикант фикс“ за туршии, там също има семенца от синап.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *