Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко значими причини да пиете вода с лимон

Горещото лято свърши и ние нямаме нужда от разхлаждащи напитки, но не трябва да спираме пиенето на вода с лимон

Лекарите препоръчват през лятото човек да слага резени лимон във водата, защото киселината от лимона увеличава разхлаждащия и освежават ефект.

В студените дни заменяме студената вода с хладка или с по-топла, но продължаваме да слагаме резени лимон, защото лимонът ще ни помогне да бъдем здрави.

1. Отличен антиоксидант

Когато станете от сън, сложете 1-2 резена лимон в чаша с топла вода. Оставете няколко минути, за да може водата да изтегли полезните витамин С и важни минерали от лимона.

limon
Продължавайте да пиете вода с лимон и през зимата

Изпийте водата на  малки глътки.

Приетата топла вода разтваря мазнините в стомаха и червата. Така се  прочиства целият организъм.

2. За силна имунна система

Пиейки вода с лимон, веществата от лимона подсилват имунната система на тялото, защото голямото количество витамин С в кората на лимона е полезна за борбата с вируси и настинки през зимата.

3. Топла вода с лимон за отслабване

Можете да използвате топла вода с лимон при положение, че нямате язва или друг проблем със стомаха, в противен случай ще си навлечете проблеми.

limon
Вода с лимон е полезна за отслабване

Топлата вода разтваря мазнините, които се натрупват в стомаха и в червата, внесени чрез храната и натрупани много често при голямо обездвижване и липса на достатъчно движение, както и при неправилен метаболизъм.

Киселината в лимона също допринася за разтваряне на мазнините и за тяхното изхвърляне вън.

4. Вода с лимон прави дъха свеж

Много често причината за лош дъх се крие в наличие на бактерии в устната кухина. Когато пиете вода с лимон, а след това изядете и самия лимон, вие ще прочистите тези бактерии, които предизвикват гнилостни процеси в устата, предизвикват кариеси и кървене на венците.

В кората на лимона има етерично и ароматно масло, което остава в устата, след като бъде изяден и това масло допълнително освежава дъха.

limon-menta
Вода с лимон освежава дъха

5. Лимонът помага на кожата да придобие свеж вид

Етеричното масло от лимон се използва в декоративната козметика, защото притежава полезни за кожата вещества.

Лимон се използва в различни маски за коса и за свежа кожа.

Лекарите препоръчват дневно да пием по 8 чаши вода минимум, за да работят добре нашите бъбреци, тялото да бъде достатъчно хидратирано и кожата свежа.

Вместо вода можете да използвате различни видове чайове, прясно изцедени сокове, смути и други, но само полезни напитки.

Въпреки това  не трябва да пренебрегвате водата.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *