Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билколечение при запек и хемороиди

Запек и хемороиди вървят обикновено ръка за ръка. Продължаващите дълго време проблеми със запека могат да доведат до образуване на хемороиди и повишен риск от по-сериозни заболявания като дивертикулит или рак на червата. 

БОДИЛАКС – ПРИ ЗАПЕК, НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ ЗА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

Хамамелис

Hamamelis virginiana

Проведените клинични изследвания доказват, че хамамелисът, приложен локално, е също толкова ефикасен, колкото традиционните медикаменти (включително кортикостероидите) за облекчаване на болката, сърбежа и кървенето при хемороиди. Обикновено билката се приема и вътрешно, но стягащите й свойства я правят неподходяща за хора, предразположени към запек.

Дозировка – Нанасяйте гел, крем или тинктура от хамамелис върху засегнатия участък веднъж дневно. Единствено квалифициран лечител може да прецени дали е необходим вътрешен прием на хамамелис.

Живовляк (псилиум)

Plantago ovata, R psyllium

Съдържа разтворими влакнини. Богатите на слузни вещества семена на индийския живовляк осигуряват разтворими влакнини. Хранителните добавки с индийски живовляк (псилиум) са сред малкото източници на влакнини, за които е доказано, че помагат при хронични проблеми, свързани със запека.

Дозировка – Шушулките със семена на псилиума се предлагат в аптеките под формата на таблетки, капсули или разтворими прахчета и трябва да се приемат в съответствие с приложената листовка. Една чаена лъжичка семена на прах може да се използва веднъж дневно за поръсване на зърнена закуска. Всяка доза трябва да се съпровожда с голяма чаша вода.

БОДИЛАКС – ПРИ ЗАПЕК, НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ ЗА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

Китайски ревен

Rheum palmatum

Силно слабително средство. Коренът на китайския ревен е силно слабително средство с голямо съдържание на антрахинонови гликозиди. В традиционната китайска медицина се предписва в случаите на запек и се смята, че стимулира жлъчната секреция, подобрява апетита и действа като тоник за черния дроб и жлъчния мехур.

Дозировка – Сварете 20 г сушени или 40 г пресни корени в 750 мл вода. Оставете сместа на тих огън, докато количеството стане около 500 мл. По време на вечеря изпийте 50-100 мл от отварата.

Къдрав лапад

Rumex crispus

Щадящо прочистващо средство. Къдравият лапад е лек храносмилателен стимулант, който помага при ленива функция на черния дроб или червата. Въпреки че съдържа антрахинонови гликозиди, слабителното му действие е по-слабо изразено, отколкото на китайския ревен или другите билкови лаксативи.

Дозировка – Варете 1-4 г сушени корени в чаша вода 10 минути; изпийте отварата на 3 пъти в рамките на деня.

Защо се вземат вечер?

Слабителните билки съдържат различни количества антрахинонови гликозиди – съединения, които преминават през храносмилателната система и достигат червата, където стимулират перисталтиката.

Тъй като този ефект настъпва приблизително 8 часа след прием на билките, те обикновено се вземат вечер с идеята да се създаде редовен навик за изхождане сутрин.

ВНИМАНИЕ!

БОДИЛАКС – ПРИ ЗАПЕК, НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ ЗА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

  • Дозите на билки, съдържащи антрахинони, не бива да се превишават, нито да се приемат в продължение на повече от 10 дни.
  • Не е препоръчително използването на билки за лекуване на запек при деца, бременни или кърмачки, нито в случаите на недиагностицирана коремна болка, задръстване на червата или жлъчния мехур.
  • Ако страдате от артрит, заболяване на бъбреците или отделителната система, се консултирайте с квалифициран лечител, преди да вземете китайски ревен.
  • Хора с чревни заболявания могат да приемат тези билки единствено и само по лекарско предписание.
  • Индийският живовляк може да повлияе усвояването на други медикаменти, затова трябва да се приема с 2 часа разлика от останалите лекарства.
  • Пийте много вода, когато вземате псилиум, защото пациенти, които не са приемали билката с достатъчно течности, съобщават за задавяне.
  • Листата на ревена са отровни.
  • Локалното приложение на хамамелис може да предизвика контактна алергия. Ако се появят симптоми, моментално прекратете употребата му.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Билколечение при запек и хемороиди

  1. Stefan georgiev каза:

    Ад наскоро започнах да изпробвам Бодилакс и съм впечатлен. Буквално на другия ден започнах да се изхождам като по часовник – сутрин веднага след като се събудя. Ликвидира запека от раз. А и като разгледах рецептата се оказа, че е единствения продукт, който освен дежурната сена има и други съставки.

  2. Пепи каза:

    Здарвейте Миро, моят съвет е да се консултирате с доктор. При съпруга ми Натуралакс много помага, но преди това си излекува хемороидите и го взима профилактично за да избегне запека.

  3. Миро каза:

    Здравейте, имам хемуроиди и при запек е много болезнено. Опитвал съм всякакви билки и рецепти, но няма ефект.
    Натуралакс дали ще ми помогне ли?

  4. Веска Йотова каза:

    При запек взимам Натуралакс. Също е натурален продукт. Няма нужда нищо да варя, а си го копувам от аптеката. Изпитано средство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *