Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Горещ пясък лекува кожни заболявания

Лечение с горещ пясък се е извършвало още в древността от лекарите на древна Гърция, Рим и Древния Изток

terapia piasak Както може би се досещате, произхода на термина е гръцки и идва от гръцката дума „псамо“, която означава пясък.

Какви са лечебните свойства на горещия пясък?

Първо да уточним, че пясъкът може да бъде от море, река и езеро. Песъчинките в състава му могат да бъдат големи, средни и малки. Пясъкът съдържа кварц и фелдшпат, вулканично стъкло, слюда и много други минерали, които му придават характерен цвят. Повече кварц в пясъка – бял цвят, повече глауконит – зеленикав цвят. Наличието на желязо предава жълтеникаво – кафеникавия оттенък на пясъка.

Лечението с пясък е въз основа на неговите физични свойства, тъй като той има висок топлинен капацитет и ниска топлопроводимост. Минералите, които се намират в пясъка са магнезий, манган, натрий. Лечебните свойства зависят и от водата, в която е бил.

По време на процедурите пясъкът стимулира кожата и тъканта отдолу. Последиците от този масаж са насърчаване на кръвообращението и повишено изпотяване. В резултат на такава експозиция се стимулира метаболизма и се улеснява работата на бъбреците, намалява се подуването и се увеличава подвижността на ставите. Ефективността на лечението се дължи на благоприятната комбинация от влиянието на топлината и механично действие на песъчинките.

Терапията с пясък се прилага в специални вани. Преди хилядолетия в подобни вани са релаксирали и фараоните в Египет. Псамотерапията се провежда само от специалист. В България има хотели, които предлагат тази терапия, но те не са особено многобройни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *