Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РЕМАНТАДИН / REMANTADIN

Съдържа rimantadine hydrochloride, лактоза, стеаринова киселина, картофено нишесте

РЕМПредназначение

РЕМАНТАДИН е антивирусен продукт, подходящ за деца в училищна възраст и възрастни. Блокира вирусната инфекция при грип тип А в ранна фаза, може успешно да се включва в антигрипна профилактика. Доказано е антитоксичното му действие и при грип от тип В.

Как се приема

Ефектът от лечението с РЕМАНТАДИН е по-добър, ако приемът му започне през първите 48 часа от началото на болестта. Дозата зависи от възрастта и общото състояние на пациента. По принцип таблетките се вземат цели след хранене, с вода.

Възрастен пациент следва да вземе през първия ден от лечението си три пъти по 100 мг от медикамента.

Стандартните таблетки са по 50 мг. През втория и третия ден се взема два пъти по 100 мг, през четвъртия и петия – 100 мг на един прием. След консултация с лекар е допустимо в началото на лечението дневната доза да се вземе на два пъти по 150 мг или наведнъж 300 мг.

Пациенти на възраст над 64 години могат да вземат само веднъж дневно по 100 мг.

Деца на възраст 7-10 години приемат РЕМАНТАДИН два пъти дневно по 50 мг, а от 11 до 14 години – 3 пъти по 50 мг на ден. Във всички случаи лечението не следва да продължава повече от пет дни. Не въвеждайте в лечебния си план самоволно по-високи дози, тъй като е възможно при предозиране да се наблюдават аритмия и халюцинации.

Профилактичният прием на продукта се препоръчва в условия на епидемия, когато здрав потребител може да приема по 50 мг дневно в продължение на до 30 дни.

Възможни нежелани ефекти

РЕМАНТАДИН е продукт с добра усвояемост, който постига бързо лечебния си ефект и се излъчва от организма до 72 часа от приема. Обикновено не дава странични негативни ефекти, но все пак е възможно да се наблюдават някои нежелани реакции. Макар и рядко, пациенти се оплакват от пресъхване на устата, дискомфорт и болки в корема, повръщане, влошаване на апетита и съня, виене на свят, главоболие и отпадналост, раздразнителност.

Регистрирани са единични случаи на влошена концентрация и сънливост, еуфория или обратно – депресивни състояния, проблеми с координацията на движенията, затруднено дишане и кашлица, повишено кръвно налягане, сърцебиене, припадъци, диария или запек, обриви, шум в ушите, обилно и често изпотяване. Има информация за последици с често уриниране, стоматит, влошена сетивност, сълзене и болка в очите.
Описаните прояви не са за подценяване и следва да се обсъдят с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се приема

РЕМАНТАДИН не бива да се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за деца на възраст под 7 години.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Да не се прилага при пациенти с тежки заболявания на бъбреците, черния дроб и щитовидната жлеза.

Допустимо е РЕМАНТАДИН да се дава на някои рискови групи пациенти, но само при стриктен контрол. Такива са хората със сърдечни заболявания, с проблеми на стомашно-чревния тракт, епилепсия, потребители в напреднала възраст. Ако медикаментът се прилага, то това трябва да е в редуцирана доза при постоянен контрол. При епилептици следва да се помисли за паралелна противогърчова терапия.

Ако приемът на продукта причинява главоболие, виене на свят, влошено зрение и координация – не следва да се шофира. Противопоказна е работата с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетаването на РЕМАНТАДИН с парацетамол или аспирин намалява ефекта от въздействието му, поради което комбинацията следва да се избягва.

РЕМАНТАДИН не бива да се приема едновременно с алкохол!

______

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 20 таблетки х 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *