Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува акне с червено вино

Изследователи от Калифорнийския университет в Лос Анжелис обявиха, че са постигнали обнадеждаващи резултати в лечението на акне.

akneПо време на своите експерименти те са открили, че съдържащият се в червеното вино компонент ресвератрол ефективно помага за решаването на този упорит проблем. Най-добри резултати те постигнали, съчетавайки ефекта на ресвератрола с вече познати лекарствени средства.

С проблема акне се сблъскват почти 85% от хората в различни етапи от своя живот, припомнят от medikforum.ru. Генезисът на този неприятен здравословен проблем се крие в свръхпроизвоството на мазнини и запушването на космените фоликули. Задържането на мазнини в присъствието на патогенни бактерии причинява локални възпалителни процеси, които са доста упорити и лечението им изисква търпение и постоянство. В много случаи погрешните методи на лечение създават условия за образуване на трайни, неприятни белези. В борбата с кошмарното акне хубави резултати дава приложението на бензоил пероксид, но този препарат има и странични ефекти като сърбеж, зачервяване и лющене на кожата.

При изследванията върху ефекта от ресвератрол, получен от червено грозде, учените доказват, че ефектът от този препарат е двойно по-траен от този на бензоил пероксида. Опитните програми на калифорнийците са включвали десетдневно приложение на продукта. Бензоил пероксидът действа 24 часа, а рествератролът се бори успешно с бактериите P. acnes в продължение на 48 часа. Най-категоричен лечебен ефект има при съчетаването на двата продукта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Как се лекува акне с червено вино

  1. Петя каза:

    Маслото от чаено дърво има силни антисептични и антибактериални свойства и е изключително ефикасен лек при гъбични инфекции , акне и много други кожни заболявания.

  2. Наталия каза:

    Какво е това масло от чаено дърво и наистина ли действа? питам понеже моя проблем е доста сериозен и почти нищо не го облекчава.

  3. Мира каза:

    Петя, здравей, как прилагаш маслото от чаено дърво. Аз имам болезнено акне и се надявам да ми помогне.

  4. Петя каза:

    Червено вино срещу акне..интересно, за първи път чувам. Иначе съм съгласна, че трябва да се залага на натуралните методи и затова акнето го боря с масло от чаено дърво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *