Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет причини да имате суха кожа

Сухата кожа е проблем не само естетически: дискомфортът е едно от допълнителните неудобства освен неприятната визия. Но сухата кожа може да сигнализира и за някакъв здравословен проблем.

dieta16Кои са най-честите причини за сухота на кожата и как да ги превъзмогнем, коментират експерти на medikforum.ru.

* Най-често усещаме кожата си суха през студените месеци. На улицата ни изсушава хладният въздух, а вкъщи и в офиса отоплението също допринася за сухотата. Помещенията могат да се овлажняват, но по-важно е редовно да ползваме козметика с овлажняващ ефект. Не излизайте на улицата, без да сте подготвили лицето и ръцете си за студения въздух с подходящи кремове и лосиони!

* Престараване с хигиената. Ако твърде често миете лицето и ръцете си, кожата ви неизбежно ще изсъхва. Сапунът и водата често са причина за появата на дерматит. Ако работата ви налага постоянно да сте с мокри ръце – научете се да работите с предпазни ръкавици.

* Възрастта. Стареещата кожа има нужда от допълнителни грижи, за да избегне сухотата. Козметичната индустрия редовно рекламира специални овлажняващи кремове за дами в напреднала възраст, които съдържат специални ингредиенти. Някои лосиони и тоалетни млека съдържат компоненти, подобряващи антиоксидантната защита на епителните клетки. Те стимулират производството на колаген и еластин – онези вещества, които правят кожата опъната и еластична. Подобни продукти е препоръчително да се използват след 40-годишна възраст.

* Въздействие на медикаменти. Някои лекарства успешно лекуват обриви и пъпки, но обикновено изсушават третираната кожа. Ако се налага да ползвате такива лекарствени продукти, не забравяйте да приложите върху здравата кожа и необходимите овлажнители.

* Заболяване на кожата. Възможно е сухотата да е състояние, предхождащо проявата на кожно заболяване. Консултирайте се с дерматолог дали не развивате псориазис или екзема. Всъщност терапиите, с чиято помощ състоянието на кожата може да се нормализира, са доста и дават добри резултати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *