Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да създадем здравословна среда в дома?

Независимо дали имате алергии, астма или друг вид чувствителност към химически вещества, един начин да облекчите симптомите си е да живеете в здравословна среда – да си смените дома или да направите ремонт, като използвате нетоксични материали. В наши дни можете да намерите архитекти и строителни фирми, които се специализират в подобен род дейности и създават офиси и жилища, проектирани както да пестят ресурси, така и да са с намалено ниво на замърсителите в затворените помещения.

Ако тепърва започвате да строите или ви предстои реконструкция на съществуваща сграда, се съобразете с нашите съвети.

– Избягвайте мокетите от стена до стена и синтетичното подово покритие. Избирайте естествени материали за твърди подови настилки като керамични плочки или дърво.

zdravosloven dom– Купувайте бои, сглобки и силанти без мирис, които ще се отразят по-добре на хората с чувствителност към химически вещества.

– Използвайте мазилки с естествен цвят, вместо допълнително и силно оцветените.

– Подберете основи, повдигащи нивото на сградата, за да се изолирате от радон и от влага.

– Спрете се на нетоксични, неалергизиращи изолационни материали като корк, памук и дори изолационна пяна, направена от магнезиев силикат.

– Придържайте се към продукти с ниско съдържание на формалдехид за мебели и други материали и избягвайте направените от МДФ.

– Използвайте метални тръби за водопроводната инсталация вместо пластмасови, които позволяват на органичната материя да навлезе във водата.

– Заложете на стомана или други модерни строителни материали вместо плоскости от дървесни частици.

– Уверете се, че стаите са добре вентилирани.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *